Posted on 1 komentar

Vreme mirovanja

Dragi ljubitelji knjige,

Vreme koje smo prinuđeni da provodimo u domovima možemo da ulepšamo i oplemenimo. Stoga smo rešili da vas obradujemo popustom od 40% na naše naslove. Popust traje do 1. maja ili dokle okolnosti budu dozvoljavale. Molimo vas za razumevanje, ukoliko dostava knjiga ne funkcioniše brzo kao do sada.

Vaš LOM

Posted on Ostavite komentar

Praznični popust!

Dragi ljubitelji knjige,

Spremili smo za vas komplete knjiga sa dodatnim popustom. Pronađite nešto za vas i najbliže na spisku od preko 100 naslova. Cene akcijskih kompleta su:

Napominjemo da možete odabrati jedan različit naslov u kompletu , kao i da je PDV uračunat, a poštarina se dodatno plaća. Takođe, knjige koje su plaćene u petak, isporučuju se u ponedeljak.  Knjige poručene od 31. 12. do 2. 1. biće poslate 3. 1.

Akcija se završava 20. januara 2020.

Posted on Ostavite komentar

AKCIJA! 5 naslova za 1.000 dinara!

Dragi ljubitelji knjige,

Spremili smo za vas komplet knjiga sa dodatnim popustom. Pronađite nešto za vas i najbliže na spisku od preko 20 naslova. Cena akcijskog kompleta je 1.000 dinara za 5 naslova.

Napominjemo da možete odabrati jedan različit naslov u kompletu (5 različitih naslova za 1.000), kao i da je PDV uračunat, a poštarina se dodatno plaća. Takođe, knjige koje su plaćene u petak, isporučuju se u ponedeljak.

Akcija se završava 10. marta 2019.

Vaš LOM

Posted on Ostavite komentar

VELIKI PRAZNIČNI POPUST!

Dragi ljubitelji knjige,

Izdavačka kuća LOM je sa vama i tokom ovih praznika. Spremili smo za vas komplete knjiga sa dodatnim popustom. Obradujte svoje najmilije i sebe, nekim sa spiska od preko 80 naslova. Akcijski kompleti su: 3 naslova za 1.000, 5 naslova za 1.000 i 3 naslova za 1.500 dinara.

Napominjemo da možete odabrati po jedan naslov u nekom od kompleta (po jedan različit naslov u delu akcije 3 naslova za 1.000, itd), kao i da je PDV uračunat, a poštarina se dodatno plaća. Knjige poručene 28. 12. šaljemo posle Nove godine, 3. 1.

Akcija se završava 15. 01. 2019.

Vaš LOM

Posted on Ostavite komentar

Predstavljanje romana „Male smrti“ Jelene Kajgo

„Male smrti“, prvi roman naše poznate dramske spisateljice Jelene Kajgo, u izdanju izdavačke kuće LOM, biće u Galeriji Polet predstavljen u subotu, 20.10. sa početkom u 19.30h.

Ova uzbudljiva priča u tzv. detektivskom žanru, psihološko-ljubavna studija s neočekivanim obrtima, donosi nam priču o junaku upletenom u tuđe priče i sudbine, kroz koje kao da traži sebe i smisao svog života, a na kraju do razrešenja dolazi kroz pravu ljubav – onu koja se ponekad čeka ceo život…

Učestvuju Aleksandar Jerkov, književni kritičar, Radivoje Raša Bukvić, glumac i autorka.

Dobro došli!

Posted on Ostavite komentar

Promocija zbirke „Iza zapaljene šume“ Zvonka Karanovića

Deseta pesnička knjiga Zvonka Karanovića „Iza zapaljene šume“, u izdanju izdavačke kuće LOM, biće predstavljena u sredu, 10. oktobra sa početkom u 19.30h u Galeriji Polet.

„Iza zapaljene šume“ nalikuje šetnji kroz sobu s ogledalima gde se multiplikovani identiteti sele iz zamenice u zamenicu, iz pola u pol, iz statusa u status. U tom kodiranom kosmopolitskom luna-parku, s objektima za melahnholiju i odmaranje, vožnju ili egzibicionističke šetnje pod okriljem meseca, Karanović nam u trideset slika, situacija, mini-filmova govori o ljubavi, pripadanju, magiji poezije, dužnosti pesnika.

Učestvuju Flavio Rigonat, urednik izdavačke kuće LOM i autor Zvonko Karanović. Razgovor će moderirati Dragan Jovanović.

Posted on Ostavite komentar

Promocija romana „Sila i Soni u Berlinu“

Predstavljanje romana „Sila i Soni u Berlinu“ Sanje Nikolić, u izdanju izdavačke kuće LOM, biće održano u četvrtak, 4. oktobra od 19.30h. Na promociji će govoriti Flavio Rigonat, urednik izdavačke kuće LOM, Miroljub Stojanović, esejista, prozni pisac i prevodilac i autorka (pravo iz Berlina). Razgovor će moderirati Dragan Jovanović.

Romani kao Krug se zatvara (Hamsun), Niko i ništa u Parizu i Londonu (Orvel), Ja, Edička (Limonov), Sjajno mjesto za nesreću (Karakaš), Izgubljen u Americi (Singer), izuzetno su aktuelni, baš kao i roman Sila i Soni u Berlinu, u kome glavna junakinja, u svom dobrovoljnom izgnanstvu, proživljava ljubavnu priču sa čovekom iz sasvim drugog sveta od onog u kome je do tada živela. Pored emigracije kao jedne od ključnih tema našeg vremena, u knjizi je prisutna i snažna feministička poruka, po čemu se ovaj roman izdvaja od drugih u kojima dominira tema egzila.

Sanja Nikolić rođena je u Splitu 1976. Diplomirala je filozofiju na Beogradskom Univerzitetu. Na međunarodnom takmičenju za kratku priču „Lapis Histriae“ bila je finalista 2013. i 2014. godine. Priče su joj objavljene u zbornicima Lapisa i prevedene na italijanski.Pesme joj je u „Poeziji“ objavilo Hrvatsko društvo pisaca 2016, kao i časopis z aknjiževnost „Sent“. Povremeno piše iz Berlina za list „Danas“. Sila i Soni u Berlinu je njen prvi roman.

Dobro došli!