Akcija!

PRE NEGO ŠTO SVE POČNE DA SE VRTI

495.00 din. 396.00 din.

Kategorija:

Product Description

 

putujem, noć

pridrži mi majko kopile

da vidim šta ona kurva radi

putujem, noć

a tamo na traktoru gleda čovek

rošavo nebo

da ja sednem pored njega

što bi voleo kaže

on meni dok vozi kola

najednom je srećan

kao pas kroz rosu

veselo veselo

putujemo, noć

a tamo pumpadžija zove

devojčicu kaže joj dođi

zovi mene pumpadžijo

kaže on dok vozi kola

najednom srećan

ja sam mala pitam dedu

deda, deda, gde je ono

električno drvo

da se vatam da izgorim

ujutru, trnu mi prsti na rukama

nogama

retko mogu napolje

kada krenem veselim se

kao pas kroz rosu.

 

Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.

Bibliografija:

Pas koji je pojo sunce (2001)

Istina ima teranje (2003)

Tri drame (2006)

Crna kašika (2007)

Ptičje oko na tarabi (2009)

Pre nego što  sve počne da se vrti (2011)

Pesme(2012)

Drame (2012)

Pesme za žive i mrtve (2014)

Zmajeubice

Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)

Izvedene drame:

Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)

Šine (2002)

Nahod Simeon (2006)

Brod za lutke (2006)

Šuma blista (2008)

Zmajeubice (2014)

Deca radosti (2016)

Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“

 

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “PRE NEGO ŠTO SVE POČNE DA SE VRTI”