Akcija!

PTIČJE OKO NA TARABI

Milena Marković

495.00 din. 396.00 din.

Kategorija:

Product Description

starim

i nema više obećanja kad krene noć

sve znam šta će da bude

ko mače se trljam ispod stolice

lokam svoje i ćutim

starim

i nema više tajne

sve znam šta mi ko misli

osmeh imam na licu on je kao

srča na kapiji

starim

i čekam da budem mlađa

znam kako se to radi

zavrtiš se

padneš na pod i vidiš gore je

nebo bez kraja.

 

Milena Marković rođena je 9.aprila 1974. u Zemunu. Diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogardu, 1998.
Bibliografija:
Pas koji je pojo sunce (2001)
Istina ima teranje (2003)
Tri drame (2006)
Crna kašika (2007)
Ptičje oko na tarabi (2009)
Pre nego što sve počne da se vrti (2011)
Pesme(2012)
Drame (2012)
Pesme za žive i mrtve (2014)
Zmajeubice
Pesme za žive i mrtve, sabrane pesme (2017)
Izvedene drame:
Paviljoni- kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru (2001)
Šine (2002)
Nahod Simeon (2006)
Brod za lutke (2006)
Šuma blista (2008)
Zmajeubice (2014)
Deca radosti (2016)
Dobitnik je specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa ex-Yu prostora , tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“ i „Todor Manojlović“ Za knjigu Tri drame dobila je nagradu „Miloš Crnjanski“, a za knjigu Ptičje oko na tarabi nagrade „Biljana Jovanović“ i „Đura Jakšić.“

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “PTIČJE OKO NA TARABI”