Objavljeno dana Ostavite komentar

Promocija romana „Sila i Soni u Berlinu“

Predstavljanje romana „Sila i Soni u Berlinu“ Sanje Nikolić, u izdanju izdavačke kuće LOM, biće održano u četvrtak, 4. oktobra od 19.30h. Na promociji će govoriti Flavio Rigonat, urednik izdavačke kuće LOM, Miroljub Stojanović, esejista, prozni pisac i prevodilac i autorka (pravo iz Berlina). Razgovor će moderirati Dragan Jovanović.

Romani kao Krug se zatvara (Hamsun), Niko i ništa u Parizu i Londonu (Orvel), Ja, Edička (Limonov), Sjajno mjesto za nesreću (Karakaš), Izgubljen u Americi (Singer), izuzetno su aktuelni, baš kao i roman Sila i Soni u Berlinu, u kome glavna junakinja, u svom dobrovoljnom izgnanstvu, proživljava ljubavnu priču sa čovekom iz sasvim drugog sveta od onog u kome je do tada živela. Pored emigracije kao jedne od ključnih tema našeg vremena, u knjizi je prisutna i snažna feministička poruka, po čemu se ovaj roman izdvaja od drugih u kojima dominira tema egzila.

Sanja Nikolić rođena je u Splitu 1976. Diplomirala je filozofiju na Beogradskom Univerzitetu. Na međunarodnom takmičenju za kratku priču „Lapis Histriae“ bila je finalista 2013. i 2014. godine. Priče su joj objavljene u zbornicima Lapisa i prevedene na italijanski.Pesme joj je u „Poeziji“ objavilo Hrvatsko društvo pisaca 2016, kao i časopis z aknjiževnost „Sent“. Povremeno piše iz Berlina za list „Danas“. Sila i Soni u Berlinu je njen prvi roman.

Dobro došli!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *